РАУ призначила т.в.о керівників РАмК і КДКА в умовах неможливості провести конференцію адвокатів столиці під час воєнного стану | Рада Адвокатів та КДКА Міста Києва

РАУ призначила т.в.о керівників РАмК і КДКА в умовах неможливості провести конференцію адвокатів столиці під час воєнного стану

Новини Ради
13:53 Чт 10.11.22 3960 Переглядів
Версія для друку

Рада адвокатів України затвердила у новій редакції  Положення про Раду адвокатів міста Києва та як засновник юридичної особи призначила тимчасового виконувача обов’язків керівника юридичної особи   - Ради адвокатів міста Києва для вирішення    поточних питань органу з Податковою адміністрацією,  заборгованістю із виплати зарплат працівникам Секретаріату,  погашення  орендної плати  тощо. Аналогічне рішення прийнято і стосовно КДКА м. Києва.

У відповідних рішеннях РАУ посилається на те, що Звітно-виборна конференція адвокатів міста Києва від 07.11.2021 року визнана такою, що відбулась із порушеннями приписів Закону №5076-VI та рішень вищих органів адвокатського самоврядування. Всі прийнятті рішення Звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва від 07.11.2021 року є такими, що не мають юридичних наслідків.          

Цими рішеннями РАУ стабілізувала роботу РАмК і КДКА у розрізі їхніх повноважень виключно  як юридичних осіб  в умовах воєнного стану, коли немає можливості провести  конференцію адвокатів столиці для обрання повноважного складу  і відновлення повноцінної роботи органів адвокатського самоврядування, враховуючи припинення  повноважень   членів Ради адвокатів міста Києва та  її голови Рябенка П.К., обраних Конференцією адвокатів міста Києва   8.10.2016 року, членів КДКА і її голови Орлова І.Ф.

Нагадуємо, рішенням Ради адвокатів України № 8 від 28.01.2022 року утворено Організаційний комітет з проведення конференції адвокатів міста Києва для забезпечення проведення загальних зборів адвокатів з висування делегатів на конференцію адвокатів міста Києва, а також конференції адвокатів міста Києва.

Проте, враховуючи Указ Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року, яким в Україні введено воєнний стан у зв’язку з агресією Російської Федерації проти України; проведення загальних зборів адвокатів та конференції адвокатів міста Києва неможливо до закінчення дії воєнного стану в Україні.

Відтак, РАУ затвердила в новій редакції Положення  про РАмК та Положення про КДКА з метою збереження та оптимального використання та утримання майна цих юридичних осіб, виконання законодавчих вимог трудового, податкового, регуляторного та іншого законодавства України. Цим же рішенням РАУ призначила Вадима Красника тимчасовим виконувачем обов’язків керівника юридичної особи Ради адвокатів міста Києва, Тетяну Гнатюк – тимчасовим виконувачем обов’язків керівника юридичної особи КДКА м. Києва.  

 

Популярні новини

Вестник:Річний звіт НААУ 2018;
№7-8 серпень 2019 - Вісник;
Партнерська програма 2019;
Навчальні продукти для адвокатів;
Про НААУ Вісник;
Стратегія розвитку НААУ до 2020;
НеВестник 5;
НеВестник 4

Будьте проінформовані

Залишайтеся в курсі останніх новин, публікацій та заходів нашої організації, а також отримуйте актуальні правові огляди з коментарями юристів

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл