Відбулося спільне засідання Ради адвокатів м. Києва та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії м. Києва | Рада Адвокатів та КДКА Міста Києва

Відбулося спільне засідання Ради адвокатів м. Києва та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії м. Києва

Пост-релізи
12:05 Ср 30.11.16 3530 Переглядів
Версія для друку

Адвокати обговорили останні рішення Ради адвокатів України від 17 листопада, якими підтверджено легітимність нових органів адвокатського самоврядування в столиці, та організаційні питання роботи, зокрема, проведення заходів з підвищення кваліфікації та прийняття іспитів.

Відповідно до роз”яснення РАУ від 17 листопада, вирішення питань щодо допуску до стажування і набуття статусу адвоката особами, які отримали свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту в місті Києві від органу, відмінного від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, створеної і сформованої в законний спосіб 08 жовтня 2016 року, і пройшли на цій підставі стажування, покладається на новостворену Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури міста Києва і оновлену Раду адвокатів міста Києва.

Конференцією адвокатів міста Києва 10 вересня та 08 жовтня 2016 року обрано склад Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, оновлено Раду адвокатів міста Києва і Ревізійну комісію адвокатури міста Києва, обрано нових представників до Ради адвокатів України та Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Радою адвокатів України ухвалено нові положення про Раду адвокатів та КДКА регіону, які мають бути зареєстровані на підставі довіреності голови РАУ, НААУ. Цей пакет документів отримали і голова КДКА м. Києва Ігор Орлов та голова Ради адвокатів м. Києва Петро Рябенко.

Після чергового зібрання адвокатів 5 листопада, РАУ не побачила підстав для перегляду ухваленого раніше пакету рішень, направлених на розблокування самоврядування в м. Києві.

Ідеться про рішення РАУ від 11 червня 2016 року № 153 «Про затвердження Висновку спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва», № 156 «Про деякі питання реалізації висновків спеціальної тимчасової комісії з перевірки з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва», № 168 «Про продовження роботи з дослідження питань, пов'язаних із функціонуванням органів адвокатського самоврядування міста Києва», від 13 вересня 2016 року № 191 «Щодо питань, які виникли у зв’язку з проведенням Конференції адвокатів міста Києва 06.08.2016 року».

Зокрема, і це зібрання 5 листопада у Колонній залі адміністративної будівлі Виконавчого органу Київської міської Ради Київської міської державної адміністрації, за адресою: вул. Хрещатик, 36 (м. Київ) (під головуванням адвоката Рафальської І.В.) визначено як таке, що було проведене всупереч вимогам статей 47, 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», без відповідного, встановленого законом порядку скликання, встановленого порядку висування та обрання делегатів конференції і регламенту, а також без встановлення квоти представництва. Відтак, воно не має статусу конференції адвокатів регіону, а рішення такого зібрання не мають юридичних наслідків.

Окрім того, Рада адвокатів України вирішила продовжити роботу спеціальної тимчасової комісії з дослідження питань, пов'язаних із функціонуванням органів адвокатського самоврядування міста Києва, створеної рішенням Ради адвокатів України від 13 червня 2016 року № 168.

Наступне засідання Ради адвокатів м. Києва відбудеться у понеділок, 5 грудня, о 17:00.

Популярні новини

Вестник:Річний звіт НААУ 2018;
№7-8 серпень 2019 - Вісник;
Партнерська програма 2019;
Навчальні продукти для адвокатів;
Про НААУ Вісник;
Стратегія розвитку НААУ до 2020;
НеВестник 5;
НеВестник 4

Будьте проінформовані

Залишайтеся в курсі останніх новин, публікацій та заходів нашої організації, а також отримуйте актуальні правові огляди з коментарями юристів

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл